ArduKIT, Orta okul, lise, yüksek okul, üniversiteler ve hobi amaçlı kişisel kullanım için genel amaçlı olarak tasarlanmış ve kullanımınıza sunulmuş bir uygulama geliştirme setidir. ArduKIT ile deney yaparken Arduino ve Raspberry Pi kullanımının esnekliğini ve deney setinin işlevselliğini bir arada kullanabilirsiniz.
Uygulamalarda kullanılan shield yapısının ArduKIT üzerinde hazır olarak bulunması hem deney yapmanızı kolaylaştıracak hem de laboratuar düzeninde çalışma yaparken malzeme kayıplarını en aza indirecektir.
Arduino ve Raspberry Pi, istenildiğinde sistemden soket bağlantısı ile kaldırılabilmektedir.
Masaüstü yapıda, güç kaynağı bağlantısına ek olarak kendi üzerinde regülasyona da sahip olup 9-36VDC aralığındaki giriş gerilimlerinde çalışabilmektedir.
İlave uygulamalar için breadboard bulunmaktadır.
Eğitim setinde dahili bulunan Arduino MEGA ya ek olarak Raspberry Pi da bağlanabilmekte, bazı modüller direkt Raspberry Pi ile çalıştırılabilmektedir. İstenildiğinde Raspberry Pi ile Arduino sistemi birbirleriyle aynı anda uygulama geliştirmeye olanak sağlamaktadır.
Bu blok üzerinde deney setinin kalbi olan Arduino MEGA bulunmaktadır. Deney seti üzerinde bulunan giriş çıkış elemanlarını Arduino ile kullanmak için bağlantı köprüsünü ArduKIT SELECT yazan pinler ile Arduino Mega arasına bağlamanız gerekir. Arzu ederseniz giriş çıkış elemanlarını Raspberry Pi ile kullanabilmeniz için böyle bir opsiyon bırakılmıştır. Bu bölümde bulunan EEPROM ile istediğiniz verileri kalıcı olarak saklayabilirsiniz. Yine bu bölümde bulunan dip swtich gurubu ile ilgili çıkış elemanları ilgili pinlere bağlanır ve ya bağlantısı kesilebilir.
Deneyler sırasında USB port üzerinden alınan enerjinin yeterli olmadığı durumlarda güç kaynağı modülünü kullanarak deney setinin çalışması için gerekli olan enerjiyi dışarıdan uygulayabilirsiniz. Dışarıdan uyguladığınız gerilim 7-30 V DC-AC olabilir, AC gerilim uygulamanız durumunda devrede doğrultma işlemi yapılacaktır.
Uygulamalarda giriş (INPUT) elemanı olarak kullanacağımız butonlar 38-39-40 ve 41 numaralı pinlere doğrudan bağlanmıştır.
Temel uygulamalarda çıkış (OUTPUT) elemanı olarak kullanacağımız 4 adet led bu bölümde bulunmaktadır. Led bağlantıları doğrudan 43-44-45 ve 46 numaralı pinlere yapılmıştır.
DC motor ve Servo motor uygulamalarını gerçekleştirebileceğiniz bu bölümde düşük motorlar ile uygulama yapabilirsiniz. Yüksek güçlü motorların kontrolü için farklı sürücü devreleri kullanmalısınız.
Gerçek zaman saat (Real Time Clock) uygulamaları için kullanabileceğiniz bu blok I2C (SCL-SDA) yöntemi ile haberleşebilen bir gerçek zaman saat entegresi (DS1307) barındırır.
En sık kullanılan gösterge elemanlarından olan 7 Segment display bölümü ile farklı uygulamalar gerçekleştirebilirsiniz. Bu bölümde segment kontrolünü sağlayan data hattı dediğimiz pinler 22,23,24,25,26,27,28 ve 29 numaralı pinlere, displayler için enerjilendirmeyi sağlayan seçim uçları ise 33,34,35 ve 36 numaralı pinlere bağlanmıştır.
Bu bölümde en sık kullanılan giriş ve çıkış elemanlarını bir arada bulabilirsiniz. Farklı uygulamalar gerçekleştirebilmeniz için bu bölümdeki tüm elemanlar ayrı pinlere bağlanmıştır.
Menü uygulamaları için kullanabilecğiniz diğer buton gurubu birinci buton gurubuna paralel bağlanmıştır.
Bu alanda ArduKIT de bulunmayan dışarıdan bağlamak istediğiniz modül, devre elemanı, devre, uygunlaştırıcı aparatlar gibi ek bağlantıları gerçekleştirebilirsiniz. Devre üzerinde bulunan 5V-3V3 ve 0V gibi enerji bağlantılarını bu ek alanda da kullanabilmek için 8 er pinlik soketler bulunmaktadır.
Farklı yapılarda likit kristal göstergeleri destekleyen bu bölüm ile
çeşitlerini kullanabilirsiniz. 7 segment display ile data ve kontrol pinleri çakıştığı için LCD göstergeleri kullanırken 7 segment display bağlantısını kapatmalısınız.
Bu bölümde güncel olan XBee modüllerini kullanabilmeniz için bir bağlantı noktası bulunmaktadır. Xbee modüllerini ister seri haberleşme aracılığı ile Arduino üzerinden istersenizde bağımsız olarak doğrudan bilgisayara bağlayarak çalıştırabilirsiniz. Bu durumda Xbee/USB select anahtarını on konumuna alırsanız bilgisayarın USB üzerinden Arduino MEGA ile bağlantısı kesilecek Xbee modülüne bağlanacaktır.
Yine bu bölümde Mikro Elektronika firması tarafından üretilen ve elinizin altında bulanabilecek mikroClick modüllerini kullanabilmeniz için bir bağlantı noktası bulunmaktadır.
WiFi Alanı
Bu bölümde ESP 8266 01 ve 07 modüllerini kullanabilmeniz için hazır bağlantı yuvaları bulunmaktadır. Bu bölümü kullanarak ESP 8266 yı ister AT komutları ile ister bağımsız bir mikrodenetleyici olarak LUA-NODEMCU firemware güncellemesi ile kullanabilirsiniz. Yine Arduino IDE üzerinden gerekli güncellemeleri yaparak bir Arduino çeşidi kullanır gibi ESP 8266 mikrodenetleyicisini kullanabilirsiniz.
Bluetooth Alanı
Bu bölümde yaygın olarak kullanılan Bluetooth HC05 ve HC06 modülleri için bağlantı pinleri bulunmaktadır. Popüler olarak kullanılan Arduino-Android uygulamalarında akıllı cihazlar ile deney seti arasında haberleşme bağlantısını kurmak için bu bölümü kullanabilirsiniz.
Bu bölümde uygulamalarda ölçüm değerini kaydetmek ve ya farklı değişkenleri birleştirip saklamak amacıyla kullanabileceğiniz SD ve microSD kart bağlantı noktaları bulunmaktadır.
Bu bölümde Nordic firması tarafından geliştirilen nRF24L01 ve benzeri modüller için bağlantı noktası bulunmaktadır. İki deneyseti arasında bir bağlantı kurarak haberleşme sağlayabilirsiniz.
ArduKIT deney seti üzerinde bulunan Raspberry Pi 40 pin bağlantı noktasını kullanmanız durumunda deney seti üzerinde bulunan devre elemanlarının birçoğuna Raspberry Pi ile erişebilecek ve görüntü işleme yaparken çıkan bir sonuca göre fiziksel bir çıkışı (led, motor vb….) kontrol edebileceksiniz.
Arzu ederseniz hem Arduino hem de Raspberry Pi ile aynı anda çalışıp 32 Bit işlemcinin gücüyle 8 Bit lik işlemcinin esnekliğini birleştirebilirsiniz. Tüm deneylerinizde set üzerinde bulunan bread board u kullanarak farklı mikrodenetleyicileri de projenize dahil edebilirsiniz.